DEZASTRU LA BUTOIEȘTI! OAMENII NU AU APĂ, PRIMARUL DOARME ÎN BIROU

Alimentarea cu apa a comunei Butoiesti a fost oprita datorita faptului ca nu a fost achitata factura restanta la energia electrica. Vreau sa va spun de la inceput ca apa furnizata prin retea era nepotabila inca de la infiintarea serviciului public de  alimentare cu apa si canalizare al comunei Butoiesti, serviciu infiintat la propunerea primarului comunei, dl.Salceanu Gheorghe Valentin. Dupa infiintare, acest serviciu a si fost abandonat de catre primar, acesta nu s-a implicat deloc in rezolvarea problemelor existente ale retelei de apa si mai ales in modernizarea statiei deja existente de tratare a apei precum si in îmbunătăţirea standardelor în materie de apă potabilă. De fapt, domnul primar a fost interesat de acest serviciu numai cand a fost cazul sa isi angajeze sau sa isi promoveze pe functii de conducere rudele si a refuzat categoric sa sprijine conform legii, cu un imprumut serviciul public de alimentare cu apa si canalizare pentru a achita aceasta factura.

Introducerea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, pentru toate satele componente ale comunei Butoieşti si o mai buna administrare si gestionare a serviciului public de  alimentare cu apa si canalizare este imperios necesara. Acest lucru se poate face doar de o alta conducere a primariei si a consiliului local. Actualul primar, Salceanu Gheorghe Valentin a demonstrat in cei mai aproape 8 ani de cand se afla la conducerea primariei Butoiesti, ca nu este interesat in a face investitii in folosul cetatenilor, ca exemplu: reteaua de apa si canal, drumurile, rigolele, podurile din comuna, curatenia comunei. Dansul are o strategie care s-a dovedit a fi castigatoare la alegerile trecute si v-o pot spune: trei ani si ceva nu face nimic, absolut nimic, iar in ultimul an inainte de alegeri, incepe o investitie, se promoveaza cu ea, mai amageste populatia ca are proiecte, ca va dezvolta comuna, iar dupa finalizarea alegerilor abandoneaza tot pentru inca trei ani.

Acest lucru il poate confirma si fostul viceprimar al dansului, care cunoaste in detaliu aceasta strategie si motivele primarului pentru care apeleaza la ea. Dl. Militariu Nutu a fost exclus din partid si dat afara din functia de viceprimar, datorita faptului ca ajuta cetatenii cu ce putea si devenise popular, chiar de catre domnul primar. Acesta metoda  a mai fost folosita de catre domnul primar si impotriva consilierilor Slapciu Adrian si Balasoiu Constantin, doar pentru faptul ca acestia au pus problema in consiliu local de ce anunturile privind angajarile de la primarie nu sunt publice si afisate la avizierul primariei.Probabil stiti ca avem consilier juridic o persoana de la Strehaia, o persoana casiera de la Bâlta si alta din Tâmna. Asa cum a rezolvat aceste “probleme” dl. primar, sigur putea rezolva si problema legata de apa.

Ca sa inchei va pot spune ca in conformitate cu Art. 129, alin. (3), lit. c din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ – Atribuțiile consiliului local” conform căruia: ”In exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (2) lit. a), consiliul local: …c) aprobă, în condițiile legii, la propunerea primarului, înființarea, organizarea și statul de funcții ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local, reorganizarea și statul de funcții ale regiilor autonome de interes local, precum și înființarea, reorganizarea sau desființarea de societăți de interes local și statul de funcții al acestora ”

Pe cale de consecinta, urmand calea logica, primarul comunei este singurul vinovat de situatia creata. A fost ales primar al comunei, este primar al comunei, are majoritate in consiliul local, a avut toate instrumentele necesare pentru a evita aceasta situatie si discomfortul creat cetatenilor comunei.

Este inadmisibil ca un primar in functie de aproape 8 ani sa nu isi asume nimic si sa dea vina pentru orice pe alte persoane sau institutii.

Next Post

ANUNȚ CONCURS

vin oct. 27 , 2023
Primăria comunei Malovăț, jud. Mehedinţi, organizează în data de 20.11.2023, concurs pentru ocuparea a unui post contractual de muncitor calificat II( tractorist- buldoexcavatorist), pe perioadă nedeterminată.Condițiile generale de participare la concurs sunt prevăzute la art. 3 din H.G. nr. 286/2011.Condiții specifice de participare la concurs sunt:Studii liceale,Permis de conducere categoria […]

You May Like