România pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori.

6% din teste sunt pozitive la COVID-19 in Romania.

Astfel, tara noastra a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice și cele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, acum țara noastră este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia. Iar datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

Conform datelor raportate luni, 22 iunie, valabile pentru duminică, arată că peste 6% din totalul testelor procesate au ieșit pozitive pentru COVID-19. Datele pentru sâmbătă arătau o rată de infectare de 5%, iar cele de vineri – doar 2,9%.

În ceea ce privește situația pe județe, cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Argeș, 45 în ultimele 24 de ore. În ultimele săptămâni au fost 224 de cazuri, aproape jumătate din totalul de 510 înregistrate în acest județ de la debutul pandemiei.

Urmează Bucureștiul cu 32 de cazuri noi. În ultimele 14 zile, în Capitală s-au înregistrat 490 de infectări cu noul coronavirus, dintr-un total de 2.740 de cazuri.

În Buzău au fost înregistrate 21 de noi infectări.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/romania-a-urcat-pe-locul-3-in-europa-ca-numar-de-infectari-la-suta-de-mii-de-locuitori-6-din-teste-sunt-pozitive-la-covid-19-1327069

Next Post

Un condiment mai prețios ca aurul. Doi hoţi care au furat 10 kg, în valoare de 50.000 de lire sterline, dintr-un depozit din Londra, sunt cautati de politie.

mie iun. 24 , 2020
Poliţia a publicat imagini cu doi suspecţi care au pătruns într-un depozit din Ilford în seara zilei de 11 iunie şi au furat doar o cutie de 10 kilograme din acest condiment scump. Denumit “aurul roşu”, şofranul se vinde şi cu 30.000 de euro kilogramul şi este, practic, cel mai […]

You May Like