Un condiment mai prețios ca aurul. Doi hoţi care au furat 10 kg, în valoare de 50.000 de lire sterline, dintr-un depozit din Londra, sunt cautati de politie.

Poliţia a publicat imagini cu doi suspecţi care au pătruns într-un depozit din Ilford în seara zilei de 11 iunie şi au furat doar o cutie de 10 kilograme din acest condiment scump.
Denumit “aurul roşu”, şofranul se vinde şi cu 30.000 de euro kilogramul şi este, practic, cel mai scump condiment din lume. Marii jucători din domeniu sunt Spania şi India care produc împreună 240 de tone pe an, adică 80% din producţia mondială.

Un kilogram de şofran se obţine din cel puţin 130.000 de flori, dar uneori este nevoie şi de 250.000. În funcţie de cât de pur este condimentul obţinut, un kilogram costa între 5.000 şi 30.000 de euro.

Sursa: https://incont.stirileprotv.ro/international/condimentul-mai-pretios-ca-aurul-politia-cauta-doi-hoti-care-au-furat-10-kg-in-valoare-de-50-000-de-lire.html

Next Post

Google va investi până la două miliarde de dolari în centrul său de date din Polonia!

mie iun. 24 , 2020
Google face investiții semnificative în perioada imediat următoare, în centrul său de date din Polonia, în special pe segmentul serviciilor de tip cloud, a anunţat miercuri publicaţia poloneză Puls Biznesu, transmite Reuters, scrie Agerpres.  Anunţul vine după ce, în luna mai, grupul american Microsoft anunţa că va investi un miliard […]

You May Like