Premierul croat refuză să se autoizolare după întâlnirea cu Novak Djokovic, testat pozitiv cu COVID-19!

Andrej Plenkovic premierul croatiei

Andrej Plenkovic, premierul croat a declarat că nu va intra în autoizolare după ce s-a întâlnit cu Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, testat pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters, citat de Agerpres.

Institutul de Sănătate Publică din Croaţia informează printr-un comunicat, că Plenkovic nu va intra în autoizolare pentru că riscul de contaminare este scăzut, dat fiind că el doar s-a întâlnit foarte scurt cu Djokovic şi nu a fost în contact apropiat cu el.

Plenkovic a participat la turneul din oraşul Zadar din nordul Croaţiei sâmbătă, cu o zi înainte ca acesta să fie anulat după ce tenismanul Grigor Dimitrov din Bulgaria a anunţat că a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Desi luni, Plenkovic a fost testat negativ pentru COVID-19, apelurile din partea unor politicieni ai opoziţiei ca el să intre în autoizolare s-au făcut auzite tot mai insistent marţi, după ce Djokovic, cu care premierul s-a întâlnit scurt, a fost testat pozitiv.

Plenkovic, care s-a aflat în campanie electorală în oraşul Zapresic, dând mâna şi îmbrăţişându-se cu susţinători, a spus că nu este îngrijorat pentru că întâlnirea sa cu Djokovic a durat în jur de trei minute şi nu poate fi descrisă ca un contact apropiat

„Conform definiţiei de contact apropiat, (pot spune că) acesta nu a fost un contact apropiat şi totul este normal”, a declarat Plenkovic.

O înregistrare video îl arată discutând cu Djokovic într-un spaţiu închis şi bătându-l pe umăr.

Plenkovic a declarat că politicienii din opoziţie îl vor în izolare pentru a evita confruntarea cu el în dezbaterile televizate pentru alegerile parlamentare din 5 iulie. 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/premierul-croat-refuza-sa-intre-in-autoizolare-dupa-intalnirea-cu-novak-djokovic-testat-pozitiv-la-coronavirus-1327971

Next Post

România pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori.

mie iun. 24 , 2020
6% din teste sunt pozitive la COVID-19 in Romania. Astfel, tara noastra a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice și cele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, […]

You May Like